Smile design

Smile design

Prekrasan je dan za usrećiti nekoga, počnite od sebe! 

 


Koliko ste samo puta poželjeli blistav, savršen osmijeh kakvog imaju hollywoodske glumice? Zamišljali kako se smijete bez skrivanja zuba? Ali sama pomisao na odlazak stomatologu vam tjera strah u kosti i otvara mnogobrojna pitanja. Kako da nekome potpuno vjerujem, koliko će me to sve koštati i na kraju kako ću ja zapravo izgledati sa novim zubima, hoću li to još uvijek biti ja?

Zahvaljujući digitalnoj fotografiji i kompjuterskoj tehnologiji, te educiranom osoblju, Viadent vas poziva da nas posjetite i da zajedno pokušamo kreirati vaš savršeni osmijeh. Odvojit ćemo vremena za razgovor i odgovoriti na sva vaša pitanja, a u slučaju da na neko ne znamo odgovor, potrudit ćemo se saznati ga što prije.Zatražite besplatno savjetovanje

 

 

DIGITAL SMILE DESIGN


DSD se bazira na softwareu koji omogućuje doktorima dentalne medicine i dentalnim tehničarima realizaciju estetske i funkcionalne rehabilitacije pacijenta, a pacijentu omogućava uvid u stanje prije i poslije terapije bez ikakvog započinjanja iste.

Jednostavnije rečeno, na kompjutoru ćemo vam pokazati što bi sve trebalo napravit da biste ostvarili svoj željeni osmijeh. Da li bi trebalo povećati ili smanjiti zube, promijeniti njihov oblik, položaj, smjer, boju... U kakvom su odnosu crvena i bijela estetika, odnosno vaše zubno meso i sami zubi, te da li postoji potreba za podizanjem zubnog mesa kako bi zube povećali (kao npr.kod takozvanog gummy smilea), ili pak spuštanjem zubnog mesa (pokrivanje recesija) kako bi ih smanjili, ukoliko su zubi preveliki i previše se vide:
  

Kako mi to radimo?


Nakon prvog pregleda i razgovora s pacijentom, odlučimo se za najbolje rješenje za svakog pojedinačno. Ukoliko ste zainteresirani za predloženu terapiju, slijedi fotografiranje.

1. Fotografiramo vaše lice, osmijeh i zube, te fotografije prenosimo na računalo i unosimo u software za smile design. 

2. Na temelju oblika vaših prirodnih zuba, oblika lica, linije osmijeha, položaja usana kod osmijeha itd. odabiremo oblik zuba koji će vam najbolje odgovarati.

3. Kad smo zadovoljni sa dizajniranom situacijom i ako prihvatite krenuti s nama na put do novoga osmijeha, uzimamo otiske vaše gornje i donje čeljusti te registrat zagriza i šaljemo u dentalni laboratorij da bi tehničar izmodelirao zube na modelu, onakve kakve smo mi nacrtali u programu. Dentalni tehničar nam šalje wax up (u vosku izmodelirani novi zubi), te pomoću silikonskog ključa i materijala za izradu privremenih krunica, mi vama prenosimo novu situaciju u usta, tako da sada na licu mjesta možete vidjeti kako biste zapravo izgledali sa novim zubima i kakav bi bio vaš novi osmijeh, bez ikakvog brušenja vaših zuba.

 
Konzultirajte se s našim doktorima

 

 4. Kad smo zadovoljni i sa ovom fazom, krećemo u terapiju. Ukoliko je potrebno korigirati vašu gingivu, prvo ćemo krenuti u tom pravcu.

 

5. Nakon perioda cijeljenja slijedi faza brušenja zuba i uzimanja otiska za trajni rad. Dok čekamo laboratorijsku izradu rada, vi imate privremene zube koji izgledaju isto kao i trajni rad, samo su od drugačijeg materijala i drugačije boje. Kroz nekoliko dana trajni rad će biti gotov i nakon cementiranja spremni ste za nove sretne trenutke sa prekrasnim novim osmijehom. 


Kreirajmo vaš novi osmijeh