Estetika osmijeha

 

Upravo je  u ovoj rečenici sazdana srž estetske stomatologije. Gotovo sve grane stomatologije - restaurativna stomatologija, protetika, ortodoncija i parodontologija  su objedinjene u zajedničkoj ulozi: da s lijepim, zdravim osmijehom izgledamo i osjećamo se bolje.

Prvo što druga osoba na nama zamijeti su usne i zubi te već i male promjene na njima bitno poboljšavanju naš izgled i atraktivnost. Svakodnevno smo zasipani reklamama sa mladim, zadovoljnim ljudima i njihovim savršenim osmijesima. Naravno da je za veliku većinu tih osmijeha zaslužan uspješan rad estetskih stomatologa. A možete li im se i vi pridružiti? Naravno da možete. Estetska stomatologija danas pruža nevjerojatne mogućnosti u korekciji boje, izgleda i položaja zubnih nizova i zubnog mesa.


Smile Design

 
Smile design pojam je koji u estetskoj stomatologiji koji označava individualizirani koncept kreiranja prekrasnog i zdravog osmijeha u suradnji s pacijentom i dentalnim tehničarom. Riječ je kompjutorskom programu koji vam omogućava da rezultate vidite i prije nego krenete sa samim postupkom.
Postupci koji se najčešće provode za dobivanje optimalnih rezultata su: 

- izbjeljivanje zuba
- izrada estetskih kompozitnih ispuna
- postava keramičkih ljuskica (laminati,veeners)
- postava potpunih keramičkih krunica , cercon krunica 
- ugradnja zubnih implantata  

 
Kreirajmo vaš novi osmijeh

 

 
Izbjeljivanje zuba 

 
Svi volimo sjajni, bijeli osmijeh, a danas je na tržištu prisutno mnogo postupaka i materijala dostupnih da i Vaš osmijeh učinimo upravo takvim. 

Izbjeljivanje zubi je postupak kojim izbijeljujemo prirodne zube. Materijali koje koristimo u Viadent centru za izbjeljivanje u svom sastavu sadrže karbamid - peroksid ili vodik - peroksid. Mehanizam izbijeljivanja se bazira na oksigenaciji pigmenta u čvrstim zubnim tkivima koja ima za posljedicu promjenu boju zuba u svjetliju. Kao rezultat, zubi poprime čak i do 7-8 nijansi svjetliju boju. 

Ne postoji rizik za zdravlje zuba ako se provodi profesionalno i potpuno u skladu sa uputama stomatologa i proizvođača preparata. Koristimo samo preparat OPALESCENCE tvrtke Ultradent koji se pokazao najbolji na tržištu u svijetu u ovom trenutku. 

Najčešći uzroci koji dovode do obojenja zubi su duhanski dim , nakupine zubnog kamenca , prekomjerno konzumiranje kave, čaja, crnog vina, obojenih napitaka, tetraciklinska obojenja, nekroza pulpe, razvojne anomalije zubi, itd. Na sljedećoj slici pogledajte jedan naš rad:


 

 


                    
OPREZ! Postupak izbjeljivanja zuba je postao strahovito popularan, pa su se shodno tome na tržištu pojavile nebrojene inačice istog. Zubne paste, za koje se tvrdi da izbjeljuju, sadrže abrazivne mikrogranule koje uklanjaju naslage i pigmentacije, ali istovremeno oštećuju caklinu. Također, karbamid peroksid koji služi za izbjeljivanje zubiju nije dovoljno kemijski stabilan da bi se mogao uklopiti u zubnoj pasti u dovoljnoj koncentraciji da bi polučio željeni efek. U slučaju korištenja neadekvatnih proizvoda, može doći do nepovratnog oštećenja zubne cakline. 
 

Zatražite besplatno savjetovanje
  
 
Potrebno je napomenuti da će najbolji efekt izbjeljivanje polučiti na zubima prirodno žute i žuto-smeđe nijanse, dok će biti manje vidljivo na zubima plavo-sive nijanse. Nakon izbijeljivanja obavezno se zubi impregniraju fluorom. 

Koje sve tehnike izbjeljivanja zubi postoje?

 

Postoji nekoliko različitih tehnika izbjeljivanja - lasersko izbjeljivanje, izbjeljivanje pomoću lampe, izbjeljivanje zubi kod kuće pomoću gela i individualne udlage koja se nosi preko noći. Odluku koju tehniku primijeniti donosimo pri pregledu zuba i u dogovoru sa pacijentom. 
 
 

Zubni nakit


Postavljanje zubnog nakita je vrlo jednostavan postupak pri kojem ne dolazi do oštećenja zubne cakline. Postavlja se na prednju, vidljivu plohu prednjih gornjih zuba. Danas je moguće postaviti zubni nakit od zlata, bijelog zlata, brilijanata, dragog kamenja, popularnih cirkona (sintetički dijamant) i kristala (npr. Swarovski). 
 
O ljuskicama, keramičkim krunicama, i implantatima više možete pročitati na našim stranicama fiksna protetika i implantologija
 
 

 

   
 
 Dogovorite svoj besplatni pregled